Skip to Content

HOUD UW HUIS HYGIËNISCH SCHOON

Een eenvoudige manier om uw huis schoon te houden is om regelmatiger te focussen op hygiëne. Ontdek hier ons assortiment en ontdek meer over huishoudelijke hygiëne.

Geen van onze huidige producten zijn effectief tegen het Coronavirus. Commerciële tests voor het huidige specifieke Coronavirus (SARS-CoV-2) zijn nog niet beschikbaar. We raden u daarom aan om thuis extra hygiënische maatregelen uit te voeren, die bijdragen aan meer hygiëne. Hier bieden we een assortiment producten aan die mogelijk interessant voor u zijn.

Voor gedetailleerde openbare informatie en richtlijnen over de preventie van infecties in het algemeen en het Coronavirus in detail verwijzen wij u naar:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

De effectieve manier om bij te dragen aan hygiëne is om goede reinigingsgewoonten te hebben. De oppervlakken waar hygiënische zorg het belangrijkst is zijn: de handen, handcontactoppervlakken, voedselcontactoppervlakken en schoonmaakkleding. Let daarom goede op handhygiëne, was uw handen regelmatig (bijvoorbeeld met Fa Antibacterial handzeep) en gebruik indien nodig een handdesinfectiemiddel. Wat betreft het reinigen van oppervlakken en kleding in uw huishouden, kan het verhogen van de frequentie van regelmatig reinigen en wassen bijdragen aan hygiëne.

Voor gedetailleerde openbare informatie en richtlijnen over de preventie van infecties in het algemeen en het Coronavirus in detail verwijzen wij u naar:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

Thuis zijn er twee ruimtes waar hygiëne van oppervlakken erg belangrijk is: de keuken en de  badkamer. Over het algemeen is het een goede keuze om overal waar mogelijk is een desinfecterend product te gebruiken.

Als u een biocide voor reiniging kiest, let er dan op dat u het veilig gebruikt en lees altijd het etiket en de productinformatie voor gebruik. Controleer bovendien vooraf de materiaalcompatibiliteit van uw oppervlak.

Als u geen desinfectieproduct bij de hand hebt of het gebruik ervan niet mogelijk is vanwege materiaalbeperkingen, gebruik dan voor normale hygiënische reinheid een reinigingsmiddel voor harde oppervlakken zoals Vigor Groene frisheid.

Aanbevolen producten zijn:

Gebruik voor oppervlakken in de keuken geschikte producten (Bref Keuken of Bref Power Ontvetter) of producten met bleekmiddel (bijv. Bref Javel Net).

Gebruik voor oppervlakken in de badkamer zure badkamerreinigers (bijv. Bref Badkamer of Bref Power Anti-kalk).

Gebruik voor een grondige reiniging van het toilet een schoonmaakmiddel met bleekmiddel of een sterke toiletreiniger (bijv. Bref WC 10x Effect Anti-limescale). Vergeet niet om niet alleen het binnenste gedeelte van de toiletten schoon te maken, maar ook de wc bril zelf met een geschikt product.

Vergeet bovendien niet om regelmatig schoon te maken en, indien nodig, vuilnisbakken te desinfecteren. En vergeet niet om altijd schone sponzen en doekjes te hebben: was ze na gebruik goed met heet water en een goed desinfecterend product.

Ook moet de toiletborstel regelmatig worden schoongemaakt. In het geval van een persoon met gezondheidsproblemen thuis, wordt het aanbevolen om de wc-bril ook na elk bezoek schoon te maken.

Ten slotte moeten vloeren ook deel zijn van de reinigingsgewoonten. Algemene aanbevelingen zijn: stofzuig eerst de vloer (om vaste resten, stof te verwijderen...) en veeg deze vervolgens af met heet water en schoonmaakmiddel als (bijv. een product uit het Terra-assortiment of Vigor Groene frisheid) door de aanbevolen dosering te volgen. Als de vloeren zijn schoongemaakt, raden we aan om naar de bovenste oppervlakken (tafel, meubels...) te gaan met een schoon doekje met een algemene multifunctionele reiniger.

Voor uw wasgoed raden wij aan om de wasmiddelen te gebruiken volgens de gebruiksaanwijzing, het beste is met de hoogst aanbevolen wasmiddeldosering, in lange wascycli en bij de hoogst aanbevolen / mogelijke temperaturen, bij voorkeur boven 60°C. De beste resultaten worden verkregen door een waspoeder geactiveerd met een bleekmiddel (bijv. Persil Poeder universal of Dixan Poeder Extreme Power) of additieven te gebruiken. Raadpleeg ook de onderhoudslabels van uw kleding bij voorbaat. Na het wassen mogen kledingstukken niet lang nat blijven. Het gebruik van een droger zal helpen om betere hygiënische omstandigheden te ondersteunen. Laat de deur van uw wasmachine open, zodat ook de machine kan drogen.Reinig het wasmiddel reservoir en de trommel regelmatig (een keer per twee weken), idealiter opnieuw op hoge temperaten boven de 60°C om biofilms and micro organismen in het apparaat te verwijderen.

Gebruik voor een betere vaatwashygiëne een automatische vaatwasmachine op hoge temperatuur (> 60°C) en een alkalisch vaatwasmiddel met bleekmiddel. Reinig uw vaatwasser regelmatig, controleer het filter, verwijder resten en veeg de rubberen afdichtingen rond de deuropening van tijd tot tijd af met een geschikt reinigingsmiddel voor harde oppervlakken (vermijd resten van schuimende schoonmaakmiddelen omdat deze kunnen leiden tot overmatig schuim in de machine). Plaats de schalen voorzichtig in de vaatwasser, zodat elk stuk met de waterstralen uit de roterende sproeiarmen van de vaatwasser kan worden besproeid om een goede reiniging te garanderen en ervoor te zorgen dat de sproeiarmen vrij kunnen draaien.

Gebruik voor afwassen met de hand afwasmiddel (bijv. Le Chat Afwasmiddel) in de aanbevolen dosering voor de best gereinigde vaat. Overweeg ook om met een borstel de vaat te reinigen in plaats van een spons,  aangezien het grote oppervlak van de spons moeilijker schoon te houden is. Als u een keukenspons gebruikt, moet u deze wekelijks vervangen om ophoping van bacteriën te voorkomen. Sponzen kunnen worden schoongemaakt door ze in een bleekoplossing of in de magnetron te weken. Sponzen worden vaak als meer vatbaar voor bacteriën beschouwd, maar vaatdoeken kunnen net zo slecht zijn. Wij adviseren om keuken handdoeken dagelijks te verschonen.

Vermijd 's nachts weken, omdat het stilstaande water bacteriën of schimmelproliferatie bevordert. Weken in warm water gedurende ongeveer 20 minuten, zou voldoende tijd moeten zijn om hardnekkige etensresten schoon te maken.

Raadpleeg altijd uw regionale / lokale gezondheidsinstanties en de WGO. Voor gedetailleerde openbare informatie en richtlijnen over de preventie van infecties in het algemeen en het Coronavirus in detail verwijzen wij u naar:

https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019

WERELDGEZONDHEID ORGANISATIE (W.G.O.)

Ontdek meer over hygiëne en gezondheid. De Wereldgezondheid Organisatie W.G.O. weet hoe u uw hygiënisch gedrag kunt verbeteren.