Skip to Content

PRO NATURE: DOET MEER DAN ALLEEN SCHOONMAKEN!

Maak kennis met ons Pro Nature-gamma, producten die minder impact op het milieu hebben en net zo doeltreffend zijn!

Onze Missie

Met Pro Nature willen wij onze klanten en consumenten helpen om op een duurzamere en meer verantwoorde manier schoon te maken. De Pro Nature-producten van de merken Le Chat, Instanet en Bref WC zijn ontwikkeld om de impact op het milieu te beperken (in vergelijking met de producten uit het traditionele aanbod) dankzij nieuwe formules, duurzame verpakkingsoplossingen en een sociaal engagement - dat alles uiteraard zonder afbreuk te doen aan de reinigende kracht en de doeltreffendheid.

Onze Pro Nature-gamma

Een gamma met formules en verpakking die de impact op het milieu beperken tot een minimum:

  • Bref WC toiletblok Pro Nature: formule zonder siliconen & verpakking 100% gerecycleerd en recycleerbaar. 
  • Bref WC Toiletreiniger Pro Nature*: 90% actieve ingrediënten van natuurlijke oorsprong & fles 50% gerecycleerd en recycleerbaar.
  • Le Chat Pro Nature*: 95,5% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, 0% kleurstoffen en 100% gerecycleerd plastiek.
  • Instanet Pro Nature*: 99.9% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, 100% gerecycleerd plastiek en bevat 25% Social Plastic®.
  • Voor meer informatie over Le Chat Eco-Sensitive: www.lechat.be
  • Voor meer informatie over Persil Green Active: www.persil.be
  • Voor meer informatie over Décolor Stop Complete Action Eco-protection: www.decolorstop.be

*Ecolabel gecertificeerd product

Sociaal engagement

Samen met de sociale organisatie Plastic Bank zet Henkel zich in om iets te doen aan het probleem van de plastiekvervuiling in onze oceanen en om tegelijk de armoede te bestrijden in landen zonder recyclagesystemen.

Met dat doel voor ogen heeft Henkel inzamelcentra voor plastiek opgezet in Haïti. De lokale bevolking kan er plastiek afval inruilen voor geld, kookgas of toegang tot oplaadpunten voor mobiele telefoons.

Zo wordt plastiek afval teruggewonnen en vermijden we dat het massaal in de natuur terechtkomt. Het plastiek dat in de inzamelpunten wordt verzameld, wordt vervolgens gesorteerd, verwerkt en als Social Plastic® teruggebracht naar de recyclageketen.