Skip to Content

Origami voor de badkamer

Als u gasten ontvangt en een verfijnde atmosfeer wilt creëren, is het plaatsen van enkele origamikunstwerkjes een heel effectieve manier om dat te realiseren. Origamikunst is subtiel, ingetogen en prachtig, en zorgt voor een vleugje raffinement en exclusiviteit. Uw gasten zullen verrast zijn als ze de kleine gevouwen creaties hier en daar in de badkamer en de toiletruimte tegenkomen.

In de badkamer kunt u veel verschillende materialen gebruiken om origami te maken. Toiletpapierorigami is momenteel erg in en heeft een krachtige visuele impact, ook als u het eenvoudig houdt. Met papieren handdoeken en gekleurd papier kunt u ook traditionelere vormen maken. En als u een echte origami-expert bent, kunnen zelfs handdoeken en badhanddoeken worden getransformeerd tot origamivormen.

Toiletpapierorigami

Toiletpapier is niet echt iets wat we associëren met kunst of schoonheid, waardoor origamivormen gemaakt van juist dat simpele papier zo verrassend zijn. Enkele van de beste ontwerpen zijn eenvoudig te maken en zullen indruk maken op uw gasten. Met wat decoratie op de toiletrol laat u zien dat u er alles aan hebt gedaan om een perfecte avond te garanderen.

Door creatief te zijn met toiletpapier, laat u uw gasten zien dat zij zich op een exclusieve locatie bevinden. Toiletpapierorigami is heel populair en in elk luxe hotel zal het bovenste papiertje van een nieuwe rol toiletpapier minimaal in een driehoekje zijn gevouwen voor de nieuwe gasten. In veel hotels wordt helemaal uitgepakt met grote waaiers, plissés of strikken die in de rol zijn gevouwen.

Toiletpapierorigami.

In driehoekje gevouwen punt

U maakt een eenvoudig in een driehoekje gevouwen punt door de laatste twee blaadjes van de rol vast te pakken en een diagonale vouw te maken langs de hele lijn, zodat het uiteinde aan de zijkant van de rol uitsteekt. Vouw in het midden opnieuw om het driehoekje te maken. Het deel dat uitstak zit nu aan de bovenkant en kan in de oorspronkelijke vouw worden gestoken, zodat de vorm goed blijft zitten.

Toiletrol met in driehoekje gevouwen punt.

De waaier

De waaiervorm is ook vrij eenvoudig te maken. Neem het laatste blaadje van de rol en vouw deze als een harmonica naar de rand van het tweede blaadje (zorg dat de perforatie heel blijft). Maak dan een vouw door het midden, vouw beide kanten omhoog tot ze in het midden samenkomen en vorm een waaier.

Toiletpapierwaaier.

Origami van één blaadje toiletpapier

Origami gemaakt van één blaadje toiletpapier is ook populair. Prachtig en subtiel, maar het vergt wel handigheid. Misschien kunt u uw gasten overhalen om het ook eens te proberen. Geef ze enkele eenvoudige instructies voor het maken van basisvormen en laat ze een van uw eigen voorbeelden namaken.

De papieren boot
Een eenvoudige vorm is de papieren boot. Een gouwe ouwe. Het maken van minibootjes van toiletpapier is niet moeilijk en past ook nog bij het badkamerthema. Neem een blaadje toiletpapier en vouw dit dubbel. Vouw het daarna nog een keer dubbel en sla het weer terug. Vouw de hoeken naar het midden toe om een driehoek te vormen. Vouw de onderkant naar boven toe en vouw de hoekjes om. Draai het blaadje om en doe hetzelfde aan de andere kant. Open het driehoekje aan de onderkant en vouw de punten naar elkaar toe totdat het papier plat ligt. Vouw de punt naar boven toe. Doe hetzelfde aan de andere kant. Open het bootje aan de onderkant, trek de hoeken uit elkaar en voilà: een minibootje van papier.

Eenvoudige origamivis
Nog eenvoudiger om te maken is de origamivis. U hebt maar één blaadje toiletpapier nodig. Vouw twee hoeken naar het midden toe om een driehoekje te vormen. Vouw daarna de rechthoekige (niet gevouwen) delen naar binnen en vouw het uiteinde weer naar buiten om zo een staart te maken. Heel makkelijk en leuk!

Toiletrol met een waaier.

Origami in het toilet

U hoeft natuurlijk geen origamikunstwerkjes te maken van toiletpapier alleen maar omdat ze in het toilet staan. Veel luxe hotels gebruiken ook ‘gewone’ origami om indruk te maken op hun gasten en leggen kunstig gevormde dieren en bloemen in de kamers en toiletruimten. Dat kunt u ook doen. Er zijn talloze dieren en vormen waaruit u kunt kiezen. Gedetailleerde instructies en video’s zijn eenvoudig te vinden. U zou kunnen beginnen met de meeste iconische origami die er is: de Japanse kraanvogel. Deze elegante vogel is relatief eenvoudig te maken maar blijft indrukwekkend in elke kamer van het huis. Andere heel eenvoudige vormen die geschikt zijn voor de badkamer, zijn onder andere het windmolentje, de zeeschelp of, de eenvoudigste van allemaal, de zeilboot. U kunt ze van gekleurd papier maken om in de badkamer een zee- en strandgevoel te creëren.

Japanse kraanvogel.

Origami met handdoeken

Als u eenmaal bedreven bent in origami, kunt u een stap verder gaan en prachtige vormen maken van de handdoeken in de badkamer. Hoewel het dan eigenlijk geen origami meer mag heten (origami is het Japanse woord voor papiervouwen en vereist het gebruik van materiaal dat kan worden gevouwen), kunt u soortgelijke vormen maken. U hoeft alleen specifieke instructies te zoeken voor dit type materiaal dat niet kan worden gevouwen of de gevouwen vorm kan behouden. U moet instoppen en draaien in plaats van vouwen om de vormen te maken, maar het principe is hetzelfde. Als het u lukt, kunt u met vormen en dieren van badhanddoeken een enorme indruk maken. U kunt grotere vormen maken die perfect passen in de badkamer en die er geweldig uitzien!

Handdoekkonijn.

Als u nog niet zeker weet welke stijl u het meest aanspreekt, of als u de boel niet geheel opnieuw wilt inrichten, kunnen kleinere decoratieve items hier en daar ook een groot verschil maken. En daar hoeft u niet veel tijd, geld of moeite in te steken. Bedenk wat u met uw badkamer wilt en verbeter deze met bijvoorbeeld een spiegel of een nieuw douchegordijn. Maar elke dag verse bloemen maakt ook al veel verschil.

Een eenvoudig handdoekkonijn maken
Dit handdoekkonijn kunt u snel en eenvoudig maken. Als u er eenmaal bedreven in bent, kunt u deze vorm in enkele seconden maken. Uw gasten zullen ze zeker waarderen.  

Groene handdoek.

Leg de handdoek plat neer en vouw deze dubbel.

Groene handdoek met twee vouwen.

Vouw de twee uiteinden op, zodat ze uitsteken (als oortjes).

Groene handdoek met vouw en rol.

Rol de onderkant van de handdoek op.

Opgerolde groene handdoek.

Maak de rol af totdat alleen de oortjes uitsteken.

Konijn.

Zet de uiteinden aan de achterkant vast en klaar! 

Ontdek wat u kunt doen met toiletpapier- en handdoekorigami.

More Articles

  • Prachtige moderne badkamer

  • Geen tijd om het toilet schoon te maken?