Skip to Content

Verfraai het toilet

We besteden aardig wat tijd in de badkamer en de toiletruimte. Steek er daarom wat tijd en moeite in om daar een speciale plek van te maken. Een prachtige plek die onderwerp van gesprek wordt en die u met trots aan uw gasten kunt laten zien.

Of u nu een geheel nieuwe look wilt of gewoon wat subtiele verfraaiingen wilt aanbrengen: hier vindt u enkele ideeën om van de ‘kleinste kamer’ iets prachtigs te maken.

Noors hout

Als u houdt van een nette, opgeruimde look met natuurlijke materialen, is een badkamer in Noorse stijl precies wat u zoekt. Een Noorse stijl is zeer geschikt voor lichte en luchtige ruimten. Natuurlijk hout in combinatie met witte tegels en sanitair zorgt voor een eenvoudige maar warme atmosfeer.

Dit Scandinavische thema kan redelijk goedkoop worden gerealiseerd. Wit email en natuurlijk hout zijn bijvoorbeeld zeer betaalbare badkamermaterialen. Als u al een volledig witte badkamer hebt, is er nog maar weinig nodig. Plaats houten planken of wastafelbladen en uw Noorse badkamer is al een aardig eind op weg.

Natuurlijk hout gecombineerd met tegels.

Rustieke elementen

Een rustieke stijl kunt u helemaal naar eigen smaak invullen. Het gaat hierbij niet om een strakke vormgeving, maar om antieke accessoires en sanitair waarbij niet alles precies bij elkaar past. De beste authentieke en rustieke stijl wordt gekenmerkt door een ‘ratjetoe’ aan items.

Als uw huidige badkamer ietwat steriel en kaal aanvoelt, kunt u dat eenvoudig verhelpen door enkele oudere houten voorwerpen toe te voegen. Zoals een grof geschilderde kast aan de muur, een spiegel van onbewerkt hout of een oude ladekast in plaats van dat moderne opbergmeubel van melamine.

Antiek meubilair.

Pracht en praal

Als u stiekem een diva bent en te bescheiden om glitter en glamour in de rest van het huis tot uiting te laten komen, is de badkamer dé plek om u te buiten te gaan. Slechte smaak bestaat niet waar het om badkamers gaat. Opzichtig wordt ironisch, een goede grap. Laat die kroonluchters, die barokke spiegels, die van glimmers voorziene kranen en die lekker kitscherige toiletbril maar komen! Uw eigen miniversie van Versailles.

Uw minipaleis.

Minimaal is meer

Opgeruimde kamer, opgeruimde geest, opgeruimd toilet. Als u van een opgeruimd leven houdt, is een minimalistische vormgeving van de badkamer eenvoudig stijlvol te realiseren, en makkelijk schoon te houden. Simpele lijnen, minimale oppervlakken, stand-alone wastafels en toiletpotten en monochrome kleuren kenmerken de minimalistische look. Minimaal betekent grondig opruimen. Haal alle onnodige accessoires weg, leg de kleden en matten in de kelder en gebruik heldere, simpele kleuren op muur en vloer. Een minimalistische look vereist duidelijke, scherpe lijnen en moet zorgvuldig worden uitgevoerd.

Minimaal is meer.

Frisse planten

Met kamerplanten kunt u elke badkamer enorm opfleuren, en als er voldoende hebt, vormen zij het overkoepelende thema. Op deze manier kunt u eenvoudig en betaalbaar iets speciaals creëren. Bovendien doen veel planten het erg goed in de vochtige omgeving van de badkamer en kan hun heerlijke geur eventuele vieze geuren verbloemen. Planten hebben echter wel veel verzorging nodig. Als u op zoek bent naar een badkamer die weinig onderhoud nodig heeft, zijn planten geen goed idee.

Frisse planten.

Victoriaanse grandeur

Als uw hart uitgaat naar een badkamer in koninklijke stijl, kan een elegant bad niet ontbreken. Victoriaanse baden op elegante pootjes en met prachtige leidingen zijn weer helemaal in zwang. Ze stralen luxe en gratie uit. Deze baden zijn eigenlijk alleen geschikt voor gebruik in grote ruimten. Ze moeten van alle kanten kunnen worden bewonderd en er horen wastafels en sanitair in dezelfde stijl bij.

Als u nog niet zeker weet welke stijl u het meest aanspreekt, of als u de boel niet geheel opnieuw wilt inrichten, kunnen kleinere decoratieve items hier en daar ook een groot verschil maken. En daar hoeft u niet veel tijd, geld of moeite in te steken. Bedenk wat u met uw badkamer wilt en verbeter deze met bijvoorbeeld een spiegel of een nieuw douchegordijn. Maar verse bloemen maakt ook al veel verschil.

Bad is de ster.
Opvallende spiegel.
Opvallend douchegordijn.

Een kleurrijk douchegordijn kan de badkamer transformeren

Potpourri.

Potpourri ziet er niet alleen leuk uit, maar ruikt ook nog eens lekker

Vazen en bloemen.

Vazen en bloemen fleuren elke badkamer op

Bijpassende kleuren.

Laat een kleur van de inrichting terugkomen in de kleur van uw handdoeken. Heel eenvoudig!

More Articles

  • Slimme opbergmogelijkheden in de badkamer