Skip to Content

Bij de badkamer passende geuren

De badkamer is een van de ruimten in huis die het meest wordt gebruikt. Niemand wil een vuile of vies ruikende badkamer. Daar zou u geen tijd in willen doorbrengen, laat staan er een ontspannend bad in nemen. Maak de badkamer daarom regelmatig schoon en breng een parfumgeur aan, zodat deze kleine ruimte altijd heerlijk ruikt.

Waarom ruikt de badkamer vies?

De meestvoorkomende oorzaak van een vieze badkamergeur is een verstopt toilet. Een verstopt toilet is de grootste nachtmerrie van iedereen en moet direct worden opgelost. Een andere reden voor een vieze geur is de aanwezigheid van bacteriën. Deze kunnen afkomstig zijn van het riool en zich gaan ophopen in de toiletpot. Dit gebeurt meestal tijdens het zomerseizoen wanneer de groei van deze bacteriën door de vochtigheid wordt versneld. Er kan zelfs sprake zijn van de vorming van biofilm in de badkuip. Het is dan ook belangrijk dat u eerst de vieze geur in de badkamer aanpakt voordat u een parfumgeur gebruikt.

Vieze badkamergeur.

Geurverwijderaars

Iedereen heeft wel eens in een vies ruikende badkamer gestaan. Soms is het gebruik van reinigingsproducten niet voldoende om de vieze geur weg te krijgen. Ze maskeren deze misschien wel, maar niet lang. Daarom is het gebruik van geurverwijderaars belangrijk. Er is een ruime keuze in deze producten.

Ventilatie

Een van de belangrijkste aspecten bij het reviseren of ontwerpen van een badkamer is goede ventilatie. Onvoldoende luchtcirculatie, zeker in een kleine ruimte, kan tot grote problemen leiden. De badkamer kan er onder andere vies door gaan ruiken. Hoewel het plaatsen van meer ramen dit probleem kan oplossen, is dat niet altijd mogelijk. Daarom is het verstandig om een afzuigventilator in de badkamer te installeren. U kunt ook kiezen voor een luchtzuiveraar die op het stopcontact kan worden aangesloten. Deze neemt weinig ruimte in, is niet duur en vormt dus een goed alternatief voor prijzige ventilatiesystemen.

Meer tips om een vieze geur weg te krijgen

Voordat u een parfumgeur gaat gebruiken, geven we hier enkele tips om eerst de vieze geur uit de badkamer te bannen:

  • Maak de badkamer regelmatig schoon. Hoewel geurproducten de vieze geur een tijdje kunnen verhullen, zal deze weer terugkomen als u de badkamer niet goed schoonmaakt.
  • Controleer regelmatig de afvoer. Deze is vaak de oorzaak van het probleem.
  • Was uw handdoeken en laat deze goed drogen. Vochtige handdoeken zorgen ervoor dat de badkamer vreemd gaat ruiken.
  • Koop een wasbaar douchegordijn, zodat u het regelmatig kunt (laten) reinigen. En koop er twee, zodat u nooit zonder zit.
  • Koop aromatische (vloeibare) handzeep met een prettige, frisse geur.
  • Gebruik toiletblokken voor continue frisheid en een heerlijke geur. Door deze in de toiletpot te hangen, bent u verzekerd van een goede hygiëne. Gebruik Bref Power Activ' Oceaan om het toilet grondig schoon en lekker fris te houden.

Waarom is een lekkere geur in de badkamer belangrijk?

We willen allemaal zo nu en dan een lekker ontspannend bad nemen, maar het is erg lastig om te ontspannen in een vies ruikende badkamer. De badkamer moet als een spa ruiken om een kalmerende omgeving te vormen. Het zoeken van de juiste geur is dan ook belangrijk om een gevoel van tevredenheid en geluk te creëren. En u weet maar nooit wanneer u een ontspannend bad voor uw gasten wilt voorbereiden: zij zullen uw keuze in fantastische geuren zeker waarderen!

Geuren en ontwerpen

Het decoreren van de badkamer omvat niet alleen het uitzoeken van de juiste kleur voor de muren of het plaatsen van decoratieve items, maar ook het selecteren van de juiste geur. Dat moet een geur zijn die bij de inrichting van de badkamer past en waarmee u de perfecte atmosfeer kunt creëren. Het is een goed idee om de geur te laten passen bij de hoofdkleur in de badkamer. Als u bijvoorbeeld een bruine badkamer hebt, zoals een traditionele ruimte met een wastafelblad van donker hout, kies u voor een kruidige geur. Kaneel is een goede optie.

Als u van plan bent pastelkleuren toe te passen in de badkamer, zoals zachtroze of lichtpaars, zou u kunnen kiezen voor een meer bloemige geur. Sering of lavendel passen hier goed bij. Veel mensen geven misschien zelfs de voorkeur aan een rozengeur. Gebruik Bref Power Activ' Pink Flower en geniet van een heerlijk frisse geur in de badkamer. Als u een badkamer hebt met warme kleuren in oranje- en goudtinten, past een citrusgeur daar perfect bij.

Geurstokjes.

Geurkaarsen

Een andere eenvoudige manier om minder prettige badkamergeuren uit te bannen, is het gebruik van geurkaarsen. Een zo’n kaars kan een enorm verschil maken in een vies ruikende badkamer. Ze ruiken niet alleen heerlijk, maar creëren ook een kalmerende atmosfeer tijdens het baden. Als u fan bent van geurkaarsen en daarmee uw badkamer wilt verlichten, moet u niet vergeten deze uit te blazen voordat u de ruimte verlaat om zo brandgevaar te voorkomen.

Geurkaarsen.

Essentiële oliën

Met essentiële (of etherische) oliën kunt u de badkamer een heerlijke geur geven. U kunt ze in een verdamper gebruiken of eigengemaakte reinigingsproducten maken met essentiële oliën. Doe dan ook uw voordeel met de bovengenoemde tips en laat de badkamer heerlijk ruiken. Een fijne badkamer is pas perfect als deze ook fijn ruikt.

More Articles

  • Leuke weetjes die u niet wist over het toilet

  • Zet uw badkamer vol met bloemen

  • Vermijd deze badkamerfouten