Skip to Content

Slimme opbergmogelijkheden in de badkamer

Na een drukke werkdag is het fijn als alle toiletartikelen, make-upborsteltjes en badkamerproducten op hun vertrouwde plek staan voordat we een heerlijk ontspannend bad nemen. Als deze dagelijkse producten overal en nergens rondslingeren, wordt het niet alleen een rommeltje, maar maken we het onszelf ook alleen maar lastiger. Een badkamer waar al deze benodigdheden netjes zijn opgeborgen, blijft netjes en u hebt altijd alles binnen handbereik. En het schoonmaken wordt ook makkelijker: u loopt minder risico dat dingen (kapot) vallen en u nog meer moet opruimen.

Een schone en geordende badkamer is een badkamer met voldoende opbergruimte voor alle benodigdheden, zoals handdoeken en schoonmaakproducten. De meesten van ons hebben misschien een hele kleine of onregelmatig gevormde badkamer met beperkte opbergmogelijkheden. Er zijn echter creatieve manieren om de beschikbare ruimte optimaal te benutten.

Een badkamer zonder medicijnkastje

Vrijwel elke badkamer heeft wel een medicijnkastje, maar als u dat niet hebt, kunt u het toch netjes houden. Wat dacht u bijvoorbeeld van organizers (opbergers) om uw spullen in op te bergen. Denk hierbij aan ladekasten met manden voor het opbergen van grotere items of zelfs sieradenschaaltjes voor kleinere items die u vaak gebruikt. U kunt een kleurenthema kiezen en daarmee rekening houden bij de aanschaf van uw opbergitems. Of wat dacht u van een trolley om al uw bad- en verzorgingsproducten in op te bergen. Als u maar beperkte ruimte hebt in de badkamer, zet u die trolley daar alleen neer wanneer dat nodig is. Een trolley is mobiel en neemt erg weinig ruimte in: perfect voor volle badkamers.

Badkamertrolley.

Optimaal gebruik van de beschikbare ruimte

Als u een kleine badkamer hebt, hebt u een kleiner medicijnkastje of minder opbergruimte ter beschikking. En dat is misschien niet genoeg voor alle spullen. U moet dan ook creatief zijn en ongebruikte ruimten in de badkamer benutten. U kunt bijvoorbeeld planken ophangen boven het toilet, of zelfs op of boven de badkamerdeur. U hoeft echt geen hele kasten te fabriceren. U kunt opbergdozen op deze planken zetten om alle producten uit het zicht te houden.  Als uw badkamer is voorzien van een wastafel aan de muur of op een sokkel, staat daar misschien geen kast onder. Daar zou u ook planken kunnen aanbrengen. Er zijn diverse schappen verkrijgbaar die speciaal zijn bedoeld voor in de badkamer.

Badkamerplank.

Budgetvriendelijk

Planken en opbergers kunnen behoorlijk aan de prijs zijn, afhankelijk van waar u ze koopt. Als u echter niet te veel geld wilt besteden, en wellicht kunstzinnig bent, kunt u zelf aan de slag. Veel mensen kopen goedkope kratten bij een hobbyzaak, verven deze en bevestigen ze aan de muur: een leuke oplossing voor opbergproblemen. Op die manier voegt u een persoonlijke en creatieve touch toe aan de badkamer.

Verborgen schappen in de badkamer

Veel planken en opbergdozen staan in het zicht, waardoor de badkamer erg vol overkomt. Als u minimalist bent, of gewoon graag wat vrije ruimte wilt in de badkamer, zijn verborgen schappen de beste optie. Grote spiegels, of zelfs kleinere, boven de wastafel kunnen als kast worden gebruikt. U bergt alle producten op in de kast achter de spiegel, sluit de deurtjes en u ziet er niets meer van.

Opbergplek voor elektrische apparaten

Hebt u een kleine badkamer en beperkte opbergruimte? Dan is vaak de vraag waar u uw elektrische apparaten veilig en op de juiste manier kunt opbergen. Het is bijvoorbeeld niet verstandig om een hete krultang vlak bij de wastafel neer te leggen. U zou een metalen opbergdoos naast de wastafel kunnen aanbrengen (of aan de kastdeur om ruimte te besparen).

Opbergruimte in de muur

Opbergruimte in de muur, met name in het douche- of badgedeelte, is een slimme manier om ruimte te besparen. Dit is echter meer van toepassing als u uw huis (ver)bouwt of de badkamer renoveert. Opbergruimte in de muur lost uw opbergproblemen op, en een alkoofje of ingebouwde nis vormt ook nog eens een prachtig designelement.

Opbergruimte in muur douche.

Glazen potten

Producten die u dagelijks in de badkamer gebruikt en overal en nergens op planken of op het wastafelblad staan, zijn niet erg decoratief. U zou ze in glazen potten kunnen zetten. Deze zijn ideaal om bijvoorbeeld make-upborstels, gezichtsreinigingsdoekjes en wattenstaafjes in op te bergen.

Wattenstaafjes in een pot.

Een magneetbord

Als u op zoek bent naar een decoratieve manier om uw spulletjes te ordenen, zou u een magneetbord kunnen proberen. Deze kunt u heel gemakkelijk zelf maken met een grote lijst, een metalen plaat en een stuk stof. Perfect voor het ophangen van uw make-upproducten. Het ziet er mooi uit en is nog functioneel ook. De badkamer is een van de ruimten die u het meest gebruikt in huis. Het is dan ook belangrijk dat u deze geordend en schoon houdt. Met de bovenstaande tips wordt u creatief met de beperkte opbergruimte die er al is, en kunt u nieuwe manieren bedenken om uw benodigdheden geordend op te bergen. Wees creatief en doe uw voordeel met deze geweldige opbergideeën, zodat u alles bij de hand hebt en de badkamer een nieuwe look kunt geven.

More Articles

  • Vermijd deze badkamerfouten

  • Leuke weetjes die u niet wist over het toilet