Skip to Content

Snel en schoon: deel 2. Toilettabletten

Niet zichtbaar en toch krachtig en lang meegaand: als u echt niet meer aan het schoonmaken van het toilet wilt denken, zijn toilettabletten de juiste keus.

Deze tabletten met langdurige werking zorgen wel twee maanden voor frisheid. En u hoeft ze alleen maar in de stortbak te leggen. Toilettabletten zijn misschien minder bekend dan toiletblokken, maar ze bieden meerdere voordelen en veel mensen geven er de voorkeur aan.

Wat is een toilettablet?

Toilettabletten voor in de stortbak werden eind jaren 80, begin jaren 90 populairder. Ze zijn makkelijker te plaatsen dan toiletblokken en zien er beter uit (ze zijn zelfs helemaal niet zichtbaar!). Ze zorgen, net als blokken, voor hygiëne en een langdurig frisse geur. Doordat deze tabletten in de stortbak liggen, wordt het gehele mechanisme gereinigd, inclusief de watertank en de buizen waardoor het spoelwater in de toiletpot komt. Toilettabletten hebben een andere samenstelling dan conventionele toiletblokken. Aangezien ze continu in het water liggen, zijn ze zo ontwikkeld dat ze veel langzamer oplossen, waardoor ze langer hygiëne en frisheid garanderen.

Wat doet een toilettabletreiniger precies?

Een toilettablet in de stortbak vormt een makkelijke oplossing, garandeert hygiëne bij elke spoelbeurt en zorgt voor een frisse geur op het hele toilet. Stortbaktabletten combineren actieve reinigingsmiddelen die het toilet hygiënisch schoon en vrij van kalkaanslag houden. Aangezien deze tabletten altijd in het water liggen, blijft het water continu fris en blauw, ook in de watertank zelf. U bent verzekerd van een fris ruikend en hygiënisch toilet.

Stortbaktabletten versus toiletblokken

Voordelen van het stortbaktablet: het tablet gaat aanzienlijk langer mee. Gemiddeld bijna twee keer zo lang als een toiletblok. Een tablet is ook makkelijker te plaatsen: u komt niet in contact met de toiletpot. Het tablet is niet zichtbaar.

Nadelen van het stortbaktablet: een van de grootste nadelen, is dat het tablet minder frisheid garandeert dan een toiletblok. Er moet daarom soms een afzonderlijke luchtverfrisser worden gebruikt.

Is een stortbaktablet schadelijk voor het toilet? Stortbaktabletten bevatten vrij bijtende stoffen en er zijn vermoedens dat ze mogelijk schadelijk zijn voor de afdichtingen en mechanismen in de watertank. Dergelijke problemen komen echter met name voor bij toiletten die lange tijd niet worden gebruikt. Zolang een toilet regelmatig wordt gebruikt, zouden tabletten geen schadelijk effect moeten hebben.

Een toilettablet plaatsen

Het plaatsen van een toilettablet is kinderspel. U hoeft niet te bedenken waar u het tablet moet hangen en of het wel genoeg spoelwater krijgt. Een toilettablet ligt altijd in het water. U hoeft alleen maar de stortbak te openen en het tablet erin te gooien. De plastic verpakking van het tablet lost vanzelf op en hoeft dus niet te worden verwijderd. Het is wel verstandig om het tablet te plaatsen aan de kant van de stortbak die het verst van de afvoerbuis (de buis onder in de stortbak die naar de toiletpot leidt) verwijderd is. Op die manier komt het tablet niet vast te zitten en kan het de doorstroom van water niet belemmeren.

Toiletten met een stortbak die in de muur is ingebouwd: het wordt wat lastiger bij een stortbak die zich achter een wandpaneel bevindt. U denkt wellicht dat het gebruik van een tablet dan niet mogelijk is. Alle stortbakken hebben echter een toegang, het is dus zaak om die te zoeken. U kunt online vinden waar de toegang zich bevindt, zodat u probleemloos een toilettablet kunt gebruiken.

Stortbak.
Stortbak ingebouwd in de muur.

Wanneer moet het toilettablet worden vervangen?

Stortbaktabletten gaan wel 800 spoelbeurten mee. Dat komt neer op ongeveer drie maanden. U ziet direct wanneer het tijd is om een nieuw tablet te plaatsen: het spoelwater is niet blauw meer.

Gooi een toilettablet in de stortbak en maak u geen zorgen meer over toilethygiëne! Ontdek hoe stortbaktabletten u tijd en zorgen kunnen besparen.

More Articles

  • Toilettijdperk

  • Geen tijd om het toilet schoon te maken?

  • Bent u het zat om de badkamer schoon te maken?