Skip to Content

Tips om de badkamer langer schoon te houden

Niemand kijkt na een hectische werkdag uit naar een rommelig huis. U wilt dat alles op zijn plek staat, zodat u na thuiskomst een heerlijk ontspannen bad kunt nemen, omringt door kaarslicht. Schoonmaken van het huis, met name van de badkamer, lijkt een tijdrovende taak die we liever vermijden. Maar u wordt niet blij van een vuil bad en een wastafel vol verzorgingsproducten. Het is dan ook belangrijk dat u de badkamer schoon houdt, niet alleen voor een goede hygiëne maar ook voor uw gemoedsrust. Een schone en nette badkamer is dan ook een droom die door iedereen wordt gedeeld!

Maak ter plekke schoon

Zorg dat de badkamer na elk gebruik weer schoon is, zodat u niet een grote schoonmaakbeurt hoeft te doen als u bezoek krijgt. Het is verstandig om altijd een voorraad toiletrollen en reinigingsproducten in huis te hebben. Berg deze op in de badkamerkast zodat ze binnen handbereik zijn. Berg een wisser op achter de deur zodat u gemorst water gelijk kunt opruimen en niet een heel plas water hoeft te doorwaden als u de badkamer binnenkomt.

Koop een stoffen douchegordijn

Als u angst voor bacteriën hebt, of net als de meesten van ons daar liever niet meer in contact komt, moet u het badgedeelte goed schoon houden. Het douchegordijn is dé plek waar zich biofilm vormt. Koop daarom een stoffen versie. Deze is makkelijker schoon te maken en te verwisselen. Kies een douchegordijn dat past bij uw smaak en maak dit regelmatig schoon om de vorming van die slijmerige biofilm in het badgedeelte te voorkomen.

Stoffen douchegordijn.

Deksel naar beneden

Tijdens het doorspoelen schieten waterpluimen (en bacteriën) omhoog. Spoel daarom altijd door met het deksel naar beneden. Een andere nuttige tip, is om het toilet schoon te maken met chloorbleekmiddel. Giet een kwart gevuld dopje in het toilet en laat dat een tijdje staan voordat u doortrekt. Doe dit ten minste een keer per week om het toilet altijd schoon en gereed voor gebruik te houden. Als u het echt goed wilt aanpakken, kunt u uw eigen bruistabletten maken om het toilet te reinigen. U hebt alleen wat soda, zeep en citroenzuur nodig. U hebt hier misschien niet altijd de tijd voor, maar gelukkig zijn er diverse toiletreinigingsproducten verkrijgbaar. Met Bref WC Color Activ’ + Gel Ocean maakt u het toilet eenvoudig schoon en brengt u een beschermende laag aan die voorkomt dat vuil aan de toiletpot blijft kleven.

Waar laat u al uw spullen in de badkamer?

Het is niet verstandig om uw verzorgingsproducten, en met name make-upborstels, overal en nergens in de badkamer te laten liggen. U zou ze in glazen potten kunnen zetten en ze daarin opbergen. Als u ze gewoon laat liggen, trekken deze alleen maar bacteriën aan. Laat uw tandenborstel na elk gebruik aan de lucht drogen en maak ook regelmatig de houder ervan schoon. Het juist opbergen van spullen is niet alleen belangrijk voor een goede hygiëne, maar voorkomt ook het ontstaan van een rommeltje op de wastafel.

Neem regelmatig de vloer nat af

Zorg dat de badkamervloer altijd schoon is. Als de vloer vuil is, neemt u de bacteriën mee door het hele huis. Investeer in een goede en makkelijk te gebruiken zwabber. En dan bij voorkeur een wasbare zwabber, zodat u deze ook regelmatig kunt schoonmaken. 

Wat te doen als het bad vies ruikt?

U kijkt uit naar een heerlijk ontspannend bad na een drukke werkdag, maar door de vieze geur afkomstig van de badkuip hebt u er gelijk geen zijn meer in. Die geur wordt veroorzaakt door biofilm die zich in het bad heeft gevormd. U kunt het beste een halve kop soda en een kop azijn in de leiding gieten. Laat dit mengsel enige tijd staan en maak daarna de badkuip schoon met heet water.

Ruim op

De indeling van uw medicijnkastje is belangrijk. Alles moet zo te pakken zijn (en een goede indeling zorgt ook voor een geordende look). Gooi de verpakking weg van producten die u gebruikt (tenzij u deze echt nodig hebt) en zorg voor haken en rekjes aan de muur om uw handdoeken op te hangen. Een geordende badkamer is een schone badkamer!

Geordende la in badkamermeubel.

Eerstehulpdoos voor de schoonmaak

Nadat u alles schoon hebt gemaakt en alles op zijn plek staat, is het verstandig een doos te vullen met alle reinigingsproducten die u regelmatig gebruikt. Deze moet ook ontsmettingsdoekjes of andere schoonmaakdoekjes bevatten. Hiermee kunt u watervlekken verwijderen van het medicijnkastje of tandpastaspetters van de spiegel. Doe in deze doos ook droogdoekjes. Die zijn heel handig om stof van de deur, planken of zelfs de vloer te verwijderen. U hoeft dan niet voor elk wissewasje de stofzuiger tevoorschijn te halen. Een schone start van de dag is belangrijker dan u denkt.

Een schone, nette en opgeruimde badkamer doet wonderen: u komt in een betere stemming en kunt zich ontspannen zonder u zorgen te maken over wie de wastafel of het toilet schoon maakt. Doe dus uw voordeel met deze geweldige tips om de badkamer langer schoon te houden.

More Articles

  • Goede tips om ervoor te zorgen dat het toilet echt schoon wordt

  • Badkamer met appels en kruiden

  • Op uw plaats... Klaar... Af! Snelle schoonmaak voor als u weinig tijd hebt