Skip to Content

Vijf manieren om het toilet schoner te houden

Niemand vindt het leuk om het toilet schoon te maken, dus als het moet, willen we dat zo snel en efficiënt mogelijk doen. De beste manier om ervoor te zorgen dat u snel klaar bent, is door het toilet altijd schoon te houden!

Door de juiste producten te gebruiken en na elk gebruik het toilet schoon te maken, worden onderhoudsbeurten een fluitje van een cent. Bovendien bent u er zeker van dat het toilet altijd schoon is en hoef u zich nooit te ergeren of te schamen. We hebben vijf goede tips om ervoor te zorgen dat het toilet langer schoon blijft.

1. Ga zitten voor een schoner toilet

In sommige huishoudens is dit misschien een heikel onderwerp, maar een van de makkelijkste manieren om het toilet langer schoon te houden is door het niet staand te gebruiken. Als zowel mannen als vrouwen gaan zitten tijdens gebruik, blijven toiletten langer schoon. Urine die niet in de pot terechtkomt verdwijnt niet. Urine maakt vlekken, trekt overal in, de geur blijft hangen en zorgt voor vieze en stinkende plekken op de vloer rondom de pot, op de bril en de bovenkant van de pot. Zittend plassen lijkt misschien zonde van de tijd, maar dat is het juist niet.

Toiletborstel in toilet.

2. Gebruik de borstel bij elke spoeling

De toiletborstel staat er niet voor niets. Gebruik deze niet alleen tijdens de schoonmaakbeurt van het toilet, maar ook na elk gebruik. Het wordt al snel routine en u weet zeker dat het toilet altijd schoon is. Neem de pot af met wat toiletreiniger en de borstel. U zult al snel merken dat de wekelijkse schoonmaakbeurt praktisch niks meer voorstelt! Het is belangrijk om de toiletborstel schoon te houden en regelmatig te vervangen. Toiletborstels worden vuil en slijten vrij snel. Ondanks dat ze goedkoop zijn, gebruiken veel mensen hun borstel bijna een leven lang! Dat is nergens voor nodig. De toiletborstel moet regelmatig worden vervangen: om de paar maanden of wanneer dat nodig is. Goede tip: om de levensduur van de toiletborstel te verlengen, moet u deze laten drogen voordat u deze weer in de houder plaatst. U kunt dit doen door de greep van de borstel tussen de toiletbril en de bovenkant van de pot te klemmen. Als u de borstel gewoon gelijk weer in de houder zet, zal deze vies en vochtig worden.

3. Toiletblok voorkomt dat toilet vies wordt

Gebruik een goed toiletblok en houd het toilet schoon, fris ruikend en vrij van bruine vlekken. Bref Power Activ' Hygiene voorkomt kalkaanslag, vormt schuim onder in de pot en zorgt voor een heerlijk frisse geur na elke spoeling. Een toiletblok gaat 2100 spoelingen mee, en er is geen gemakkelijkere manier om een blijvende reiniging van het toilet te garanderen. Eenvoudig te plaatsen, eenvoudig te vervangen en een ruime keuze voor een optimale hygiëne en frisheid. Met een toiletblok onder de rand van de pot is het toilet altijd pico bello. Het ziet er schoon uit en ruikt lekker fris.

 

4. Stortbaktablet

Als gebruiksgemak belangrijk is, kunt u een toilettablet gebruiken dat u in de stortbak doet. U gooit het tablet gewoon in de stortbak, waarna het toilet gedurende maar liefst 800 spoelingen schoon blijft. Dat betekent dat u drie maanden blauw spoelwater hebt en het hele toilet daardoor hygiënisch en vrij van bruine vlekken blijft.

5. Maak regelmatig schoon

Om het toilet schoon te houden, moet u het regelmatig schoonmaken. Breng uw medebewoners bij om voortaan zelf op te ruimen en schoon te maken als er een ongelukje gebeurt. Door snel te handelen, blijft het toilet veel langer schoon. Bewust gebruik van het toilet betekent zelf direct schoonmaken en niet een ander het vuile werk laten doen (of het zelf later alsnog te moeten doen)!

Zorg bovendien dat u een regelmatige schoonmaakbeurt van het toilet en de badkamer inplant: ten minste eenmaal per week. Zonder een dergelijk schema is het maar al te makkelijk om het te laten zitten. Als u het toilet goed onderhoudt, duurt een goede schoonmaakbeurt niet langer dan 10 tot 15 minuten per week. Bepaal een handig moment in uw wekelijkse schema en plan dat in als toiletschoonmaaktijd. Misschien voordat u naar de avondschool gaat, voordat u naar het werk gaat of voordat u naar uw favoriete programma gaat kijken. Kijk wat voor u het perfecte moment is en houd u daaraan!

Tot slot nog een opmerking: zelfs een goed onderhouden toilet moet zo nu en dan grondig worden aangepakt. Dit omvat het schrobben van de binnenkant van de stortbak en het verwijderen van de toiletbril. Geen leuke klus, maar een die toch een of twee keer per jaar moet worden geklaard. Plan een dergelijke grondige schoonmaakbeurt in uw agenda, bij voorkeur als een terugkerende afspraak in uw elektronische agenda, zodat u deze niet vergeet.

Zorg dat u het toilet minder vaak hoeft schoon te maken. Laat het toilet nooit vies worden met onze vijf topmanieren om het schoon te houden.

More Articles

  • Slimme opbergmogelijkheden in de badkamer