Skip to Content

Een kleine badkamer optimaal gebruiken

U wilt de perfecte badkamer waar u al uw spullen kwijt kunt zonder dat deze er overvol of rommelig uitziet. Met een kleine badkamer wordt het steeds moeilijker om alles op te bergen. Ontwerp, kleur of decoratie van uw minuscule badkamer moet heel zorgvuldig worden overdacht. Het is dan ook een goed idee om enkele zaken aan uw badkamer toe te voegen die de illusie van extra ruimte creëren!

Aanpassingen in het design van een kleine badkamer

Online kunt u inspiratie opdoen voor de inrichting van uw kleine badkamer. Als u niet van plan bent veel geld uit te geven aan de renovatie, is het verstandig het bestaande ontwerp aan te houden en er dingen aan toe te voegen die daar goed bij passen. Misschien is er een nis in de hoek waarvan u niet weet wat u ermee moet. In plaats van veel geld te besteden om die nis weg te halen, kunt u uw creativiteit gebruiken om de schoonheid ervan juist te accentueren.

Kleine badkamer.

Ronde toilettafel

Hebt u een kleine, vierkante badkamer? Kies dan voor een ronde toilettafel in plaats van een vierkante. Door de scherpe randen van een vierkante vorm oogt de ruimte voller. Bovendien wordt de badkamer aantrekkelijker door de combinatie van twee verschillende vormen.

Ronde toilettafel.

Spiegels aan de muur

Elke goede interieurontwerper is bekend met de magie van spiegels. Spiegels zijn geweldig voor kleine ruimten, omdat ze ervoor zorgen dat deze er groter uitzien. Een goede tip om een kleine badkamer groter te laten lijken: plaats een grote spiegel. Of bekleed de hele muur achter de wastafel met een spiegel. Dat is niet alleen qua vormgeving een goed idee, maar ook nog eens heel praktisch. Zeker voor stellen die ’s morgens kibbelen over wie als eerste de spiegel mag gebruiken! Als een spiegel over een hele muur geen optie is en u een spiegel moet ophangen, kies dan voor een ovale vorm. Daardoor lijkt het plafond hoger (en ze zijn nu heel trendy). 

Spiegel aan de muur.

Kraan in de muur

U kunt ook kiezen voor een kraan of wastafel die aan de muur is bevestigd in plaats van een model dat alle ruimte in uw smalle badkamer in beslag neemt. Hierdoor komt er veel ruimte vrij, en u kunt voor extra opbergruimte planken onder de wastafel aanbrengen. Er zijn diverse designs met verschillende vormen verkrijgbaar die in elke badkamer passen, hoe klein ook.

Kraan in de muur.

Maak gebruik van de deur

Elke ruimte in de badkamer moet slim worden gebruikt. Beschouw de deur daarom niet als loze ruimte. U kunt boven de deur planken aanbrengen voor extra opbergruimte. En door het handdoekrekje aan de deur in plaats van aan de muur te bevestigen, bespaart u ook ruimte.

Glazen potten voor dagelijkse benodigdheden

Misschien hebt u nieuwe schoonheids- of huidverzorgingsproducten die u dagelijks wilt gebruiken maar waarvoor u in de badkamer geen ruimte hebt. Dan is het gebruik van glazen potten om deze producten in te doen een geweldig idee. Deze lichte decoraties kunnen naast de wastafel worden gezet, of op een plank. Met deze potten blijft deze kleine ruimte vrij van rommel en ziet alles er geordend uit.

Plafondlamp

Misschien wilt u uw make-up kunnen aanbrengen in de badkamer, maar ziet u daarvan af door gebrek aan goede verlichting in deze kleine ruimte. Investeer in een goede plafondlamp! Er zijn diverse plafondlampen verkrijgbaar waarmee u de verlichting aan uw stemming kunt aanpassen. U hebt dan goed licht om uw make-up aan te brengen, terwijl u tijdens het baden kunt genieten van rustgevend geel licht.

Licht in badkamer.

Glazen deur versus gordijn

Hoewel een glazen douchedeur de ruimte groter doet lijken, kan deze ook veel ruimte innemen bij het openen of sluiten ervan. Het is dan ook misschien een beter idee om een leuk douchegordijn uit te zoeken, of voor een glazen schuifdeur te kiezen. Maak het gordijn of de deur wel regelmatig schoon voor een glanzend resultaat.

De juiste kleur

De kleur van de verf in een kleine ruimte bepaalt mede hoe groot deze overkomt. Voor een kleine badkamer moet u kiezen voor een lichter of neutraler kleurenschema. Hierdoor lijkt de badkamer niet alleen groter, maar wordt ook een kleine, donkere ruimte lichter. U kunt zelfs kiezen voor grote patronen op de muur: met grote strepen in lichte kleuren lijkt de badkamer groter dan deze eigenlijk is. Dat betekent natuurlijk niet dat de badkamer niets kleurigs mag hebben. Voeg hier en daar een kleuraccent toe met decoratieve items, handdoeken of een spiegellijst.

Kleurrijke badkamer.

De juiste tegels

Bij het selecteren van tegels voor de badkamer kunt u het beste dezelfde tegels kiezen voor zowel de muren als de vloer. U zou zelfs dezelfde tegels kunnen gebruiken voor de zijkant van het bad en de muur. In beide gevallen oogt de badkamer als één marmeren geheel en lijkt deze daardoor groter. 

Verplaatsbare voorwerpen 

U hebt onvoldoende ruimte om dingen aan de muur te bevestigen of kunt niet alles wat u nodig hebt kwijt op de planken. Gebruik in dat geval voorwerpen die u kunt verplaatsen. Zoals een trolley met wieltjes die u zo op een ander plek kunt zetten. Een kleine badkamer lijkt in eerste instantie misschien te klein en overvol, maar met de juiste ontwerpideeën en decoraties creëert u de perfecte ruimte.

More Articles

  • Slimme opbergmogelijkheden in de badkamer

  • Op uw plaats... Klaar... Af! Snelle schoonmaak voor als u weinig tijd hebt

  • Wat is uw badkamerstijl?