Skip to Content

Ontdek uw badkamerstijl

Als u een eigen huis bouwt of van plan bent te gaan renoveren, moet u uw favoriete badkamerstijl bepalen. De badkamer is een van de belangrijkste en meest gebruikte ruimten in uw huis. Het is niet alleen de plek waar we onze dagelijkse ochtendrituelen uitvoeren, maar ook waar we ons in deze drukke tijden even kunnen ontspannen, waar we rustig kunnen lezen en bijkomen. Daarom moet het een ruimte zijn waarin u zich comfortabel voelt. Als u een mooie badkamer hebt die bij uw smaak past, kijkt u altijd uit naar dat heerlijke bad na een dag werken en wordt het dagelijkse huidverzorgingsritueel minder een ‘klus’.

Typen badkamerstijlen

Er zijn online vragenlijsten en gedetailleerde gidsen over de juiste manier om uw badkamerstijl te bepalen. Er is vast een stijl die uw voorkeur heeft: minimalistisch, modern, traditioneel, decoratief... Maar misschien wilt u helemaal geen bepaald ontwerp of specifieke stijl, maar juist een combinatie daarvan met een eigen twist. Als u voldoende ruimte hebt, zou u er zelfs voor kunnen kiezen elke hoek een andere vormgeving en sfeer te verlenen. Toch willen we hier enkele bekende badkamerstijlen kort de revue laten passeren.

Traditionele stijl

Als u overal in huis een traditionele sfeer wilt creëren, is het een goed idee om dat ook in de badkamer te doen. Een badkamer in traditionele stijl heeft een formeel of klassiek architectuurontwerp. Hierbij wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke steen, een vintage inrichting en alkoofjes. Er zijn echter talloze materialen waaruit u kunt kiezen. Marmer en graniet zijn zeer geschikt voor wastafelbladen. Kasten van donker hout passen daar perfect bij. Zorg dat de decoratieve items die u in de badkamer zet binnen dezelfde stijl passen. Zoek potten in klassieke vormen en zet er groene bladeren of bloemen in voor een mooi kleuraccent. De kleur die u kiest voor de muren is ook heel belangrijk. U kunt kiezen voor een felle kleur zoals smaragdgroen, maar ook voor een iets subtielere. Als u behang wilt gebruiken, kunt u een klassiek patroon kiezen en voor het douchegordijn en de handdoeken hetzelfde klassieke thema aanhouden.

Traditionele badkamer.

Modern minimalisme

Een moderne, minimalistische badkamer kan voor de een iets anders inhouden dan voor de ander. Sommige mensen willen tot het uiterste gaan en geven de voorkeur aan een moderne badkamer met glazen wanden en wastafels, terwijl anderen alleen reflecterende materialen gebruiken voor een strak en stijlvol design. Waar u ook voor kiest, het resultaat moet een ruime en ordelijke indruk geven. Dat betekent veel glas en gladde wastafelbladen. De kasten in een minimalistische badkamer moeten ook geen artistieke details hebben, zoals bij een traditionele badkamer. Kies voor eenvoudig en milieuvriendelijk hout, zoals kurk of bamboe, en voor een roestvrijstalen wastafel.

Met een verborgen kast achter de spiegel kunt u uw make-up en toiletartikelen netjes opbergen en de geordende look garanderen die een moderne badkamer kenmerkt. De meeste mensen geven ook de voorkeur aan een geheel witte inrichting van de badkamer, maar u kunt ook een andere neutrale kleur kiezen. Breng met decoratieve items echter hier en daar wat kleur aan. Planten zijn perfect voor de moderne badkamer om prachtig groen toe te voegen aan de strakke eenvoud.

Moderne witte badkamer.

Eclectisch en uniek

Als u van veel kleur houdt, de voorkeur geeft aan bonte ontwerpen, graag vlooienmarkten afstruint en zorgvuldig over de inrichting nadenkt, bent u vast iemand die voor een badkamer in eclectische stijl gaat. U kunt diverse stijlen combineren, experimenteren met kleuren en materialen en uw creativiteit de vrije loop laten. Als u voor deze badkamerstijl kiest, kunt u twee kanten op.

U kunt een uniforme look creëren, maar dan niet met saaie muren. Gebruik gedurfde patronen, zoals geometrische prints of strepen, voor een geaccentueerde look van de badkamer. Door ontwerp, vorm en kleur te herhalen, ontstaat een coherent geheel.

U kunt er ook voor kiezen meerdere verschillende stijlen te combineren, zoals een traditioneel wastafelblad met een strakke wastafel. Decoratieve items en accessoires zijn heel belangrijk. Gebruik glazen potten, verschillende soorten manden of sieradenschaaltjes om bijvoorbeeld uw verzorgingsproducten op te bergen. En kies het juiste douchegordijn. Dat hoeft niet overeen te komen met alle andere dingen in de badkamer, maar moet wel bij het algehele design passen.

Groenblauwe badkamer.

Een keuze maken

Een make-over van de badkamer uitvoeren is leuk, maar kan ook stressvol zijn als u alle belangrijke beslissingen tegelijk moet nemen. U kunt gaan twijfelen over het te gebruiken materiaal, over welk douchegordijn goed past bij de muurverf of over het creëren van opbergruimte zonder de hele opzet van de badkamer te verstoren. En misschien heeft uw huis wel meerdere badkamers die u onder handen moet nemen. In dat geval moet u het doel van elke badkamer bepalen: de hoofdbadkamer zal bijvoorbeeld verschillen van de gastenbadkamer. Maar welke badkamerstijl u ook kiest, zorg dat deze uw persoonlijkheid weerspiegelt en dat u er gelukkig van wordt. Daar gaat het uiteindelijk om. Onderzoek wat u het meest aanspreekt en doe creatieve inspiratie op.

More Articles

  • Het toilet hoeft niet vies te ruiken. Lees onze tips!

  • Ruikt de badkamer vies?

  • De magie van origami in uw badkamer om indruk te maken op uw gasten