Skip to Content

Top tien van ideeën om de badkamer te verfraaien

U kunt eenvoudig de badkamer een nieuwe look geven.

Hoewel de badkamer een van de lastigste ruimten in huis in om volledig opnieuw in te richten, is een make-over ervan juist heel makkelijk. Het is niet nodig alles opnieuw te betegelen of andere wastafels en toiletten te plaatsen. Een frisse nieuwe look kan met eenvoudige, betaalbaar middelen worden bereikt.

1. Douchegordijnen

Er is geen gemakkelijkere manier om een saaie badkamer op te fleuren dan door een kleurrijk douchegordijn op te hangen. Met slechts één aankoop verandert de hele badkamer. Met name douchegordijnen in een opvallende kleur transformeren kleinere, donkere badkamers en geheel witte badkamers. Online is er ongekend veel keuze. U kunt zelfs eigen foto’s en ontwerpen op douchegordijnen laten afdrukken, al is het misschien het beste om een klassieker te selecteren waar de badkamer gegarandeerd van opknapt. Denk hierbij aan:

  • Eén opvallende kleur
  • Plant- en natuurprints
  • Flitsende herhalende patronen

Met een kleurrijk douchegordijn is minder soms meer, maar maak het niet te kitscherig. Oceaanprints of figuren uit uw favoriete Disney film kunt u beter in de winkel laten liggen.

Meer kleur in de badkamer.

2. Vloerkleden / Mat

Net als het douchegordijn kan een vloerkleden / mat een blikvanger vormen in de badkamer. Aan de muur of op de vloer: een vloerkleden / mat is een minder conventionele maar eenvoudige manier om kleuren en patronen aan te brengen. Vloerkleden / Mat zullen in vochtige ruimten sneller slijten en hygiëne is van belang. Kies dan ook voor materialen die niet gaan schimmelen en niet makkelijk rafelen. Badstof of waterbestendige stoffen zijn ideaal. Een bamboe mat is bijvoorbeeld zeer geschikt voor gebruik in de badkamer. Het beste effect wordt bereikt als het kleedje past bij de rest van de inrichting. Kies dus eerst de blikvanger en pas daar de decoratie op aan.

Kleedjes maken het verschil.

3. Gekleurde wanden en behang

Opnieuw inrichten klinkt duur. Maar het verven of behangen van één muur, of zelfs maar een deel ervan, is vrij eenvoudig en kan een behoorlijke impact hebben. Hier volgen enkele ideeën over wat u kunt doen met één muur of één patroon:

Strepen. Een streep kan veel verschil maken in een verder kleurloze badkamer. Deze mooi aanbrengen kan erg lastig zijn, dus kunt u beter een gekleurde sticker gebruiken. Deze zijn in de meeste doe-het-zelfzaken te koop.

Gekleurde verf. U kunt een hoekje of nis eenvoudig een kleurtje geven. Kies een opvallende kleur die elders in de badkamer al voorkomt (bijvoorbeeld in het douchegordijn of de badmat), koop verf in die kleur en breng deze op een klein gebied aan. Bijvoorbeeld één muur of een gedeelte ervan met een natuurlijke begrenzing (zoals een ruimte voor de radiator).

Opvallend behang. Net als bij het gebruik van een opvallende kleur verf kan decoratief behang op een deel van de muur een grote impact hebben. Er zijn werkelijk prachtige dessins om uit te kiezen, dus kies eens voor een gedetailleerd of koninklijk patroontje.

Blauw met witte badkamer.

4. Spiegels

Elke badkamer moet een spiegel hebben. Ze zorgen voor een ruimtelijk effect, maken de ruimte lichter en kunnen zeer stijlvol zijn. Kies bij voorkeur een spiegel met karakter. Niet gewoon een standaardspiegel of de goedkoopste die u ziet. Voeg er een frame aan toe, zodat de spiegel een ware blikvanger wordt.

Spiegeltje spiegeltje.

5. Gekleurd glas

Met gekleurd glas creëert u een sfeer die perfect past bij een aquatische omgeving, zoals uw badkamer. Glinsterende kleuren worden op alle wanden gereflecteerd. Stralen gekleurd licht stromen door het raam en verwarmen u op een koude, zonnige dag. U kunt dit effect op veel manieren realiseren. Sommige zijn wat duurder dan andere. Lampenkappen van gekleurd glas en lood (Turkse stijl) zorgen voor een exotische sfeer. Als u glas-in-lood wilt maar niet alle ramen wilt vervangen, kunt u ervoor kiezen gekleurde raamfolie aan te brengen om hetzelfde effect te krijgen (en meer privacy).

Glas in lood zorgt voor spirituele sfeer.

6. Kunst

Een badkamer is misschien een onverwachte plek voor een kunstwerk, maar daardoor juist interessant en indrukwekkend. Verras uw gasten met een Rembrandt of een Van Gogh op het toilet. Geen echte natuurlijk: een ingelijste poster zorgt op een eenvoudige manier voor een verfijnde touch.

Voorname voormalig bewoner.

7. Geschenken en souvenirs

Badkamers en toiletruimten zijn goede plekken om geschenken en souvenirs uit te stallen. U kunt uw gasten op die manier laten genieten van ornamentjes en snuisterijen. Opvallende objecten aan de muur of op een plank vormen een interessante en informele decoratie van deze relaxte ruimten.

Geschenken en souvenirs.

8. Zand en zee

De zee is een erg leuk thema voor in de badkamer. En met kleine decoratieve elementen komt u al een heel eind. Gebruik souvenirs uit de winkel en voorwerpen die u zelf op het strand hebt gevonden. Zeeschelpen, schaaltjes met kiezelstenen, nautische spiegels (patrijspoorten) of schepen in flessen: allemaal kleurrijke herinneringen aan uw eigen strandvakanties.

Zand en zee accessoires.

9. Knoppen en handgrepen

Steeds meer doe-het-zelfwinkels hebben decoratieve handgrepen voor kasten, lades en deuren in hun assortiment. Ze zijn goedkoop, makkelijk te bevestigen en kunnen een enorm verschil maken in de kleinste kamer. Koop verschillende soorten en kies de beste plek in de badkamer voor maximaal effect.

Decoratieve deurknop.

10. Vazen, potten en schalen

Zet vazen, potten en schalen neer in de badkamer om dingen in te bewaren en te laten zien. Veel moderne badkamers hebben een whitewash look en het gebruik van gekleurde kleine accessoires kan een groot verschil maken. Met name wanneer u een thema of kleur kiest en in alle voorwerpen laten terugkomen. Alleen daardoor al verandert de badkamer helemaal.

Vazen potten en schalen.

Maak van de badkamer weer een geweldige ruimte. Het is tijd voor een make-over en we hebben tien supertips om heel eenvoudig een grote verandering te bewerkstelligen. 

More Articles

  • Slimme opbergmogelijkheden in de badkamer

  • Wat is uw badkamerstijl?

  • Het toilet schoonmaken